Sernik na zimno w barwach lata!

Może macie ochotę na delikatny, kolorowy sernik bez pieczenia wypełniony kolorami..?;)
Bardzo prosty w przygotowaniu, wymaga jedynie odrobinę cierpliwości!

Za oknem jest szaro, smutno i zimno..więc sięgnij po sernik w smakach letnich owoców;)

IMG_3197

SKŁADNIKI:

– 300 ml galaretki o smaku malinowym
– 300 ml galaretki o smaku agrestowym
– 300 ml galaretki o smaku brzoskwiniowym
( WSZYSTKIE GALARETKI PRZYRZĄDZONE WEDŁUG PRZEPISU NA OPAKOWANIU)
– 600 g jogurtu danio ( cztery opakowania)
– 60 g jogurtu naturalnego
– paczka biszkoptów

IMG_3213

PRZYGOTOWANIE:

– Przyrządzić jedną z galaretek i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Galaretka powinna być zimna, ale zupełnie płynna
– Wymieszać jogurty w misce i całość podzielić na trzy częśći. Jedną z części wymieszać z zimną galaretką (np. malinową)
– Tortownice wyłożyć folią aluminiową i jej spód wyłożyć biszkoptami. Na biszkopty wylać pierwszą część rozrobionego jogurtu i wstawić wszystko do lodówki do stężenia
– Gdy masa w lodówce zacznie tężeć, należy przygotować kolejną warstwę w ten sam sposób- zimną galaretkę o innym smaku wymieszać z drugą częścią jogurtu i mieszankę wylać na stężałą już masę z lodówki.
– Z ostatnią częścią należy postąpić tak samo, poczym najlepiej jest zostawić wszystko na całą noc w lodówce
– Po wyjęciu serniczka można udekorować go biszkoptami, świeżymi owocami lub owocami z puszki, np. brzoskwiniami

Smacznego!;))

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s