Wielkanocne babeczki

Te babeczki są proste i nie wymagają wielu składników, ani większej ilości czasu..Nie zasakują wymyślnym smakiem ani aromatem- są po prostu śliczne i cudnie prezentują się na świątecznym stole:)

Czasem prosta i na pozór zwykła rzecz może naprawdę zachwycić, spróbujcie!;)

IMG_3773

IMG_3777

IMG_3785

SKŁADNIKI:

babeczki ( 14 sztuk):

– 115 g masła lub margaryny
– 115 g cukru pudru
– 2 jajka lekko ubite
– 85 g mąki
– 25 g kakao
– 28 małych jajeczek do dekoracji – mogą być czekoladowe lub marcepanowe

krem:
– 175 g cukru pudru
– 85g masła
– 1 duża łyżka mleka

PRZYGOTOWANIE:

babeczki:

– Ubij cukier puder z masłem na gładką, jasną masę
– Dodaj do niej już lekko ubite jajka i dalej ubijaj wszystko razem
– Przesiej do całości mąkę i kakao i mieszaj już drewnianą łyżką do polączenia się składników. Powinno powstać delikatne, miękkie ciasto.
– Łyżką przełóż ciasto do foremek i włóż je do rozgrzanego piekarnika do 180’C i piecz przez ok. 10-15min.

krem:

Gdy babeczki wystygną zacznij przygotowywać krem. Ubij masło na gładką masę i dodaj do niej cukier puder i mleko- ubijaj wszystko do uzyskania gładkiego kremu.
Wyciśnij go na babeczki rękwem cukierniczym, a na wierzch poukładaj jajeczka 🙂

Mam nadzieję, że wyszły Wam idealnie! Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s